Aktualno/Aktualne novice in informacije

POZIV LASTNIKOM STANOVANJSKIH ENOT ZA ODDAJO PREKO JAVNE NAJEMNE SLUŽBE

10.03.2022
S sprejetjem novele Stanovanjskega zakona je Stanovanjski sklad Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: SSRS) postal nosilec javne najemne službe, ki je začela s svojim poslovanjem s 01.01.2022. Preko javne najemne službe želijo na trg najemnih stanovanj ponuditi čim večje število stanovanj, ki niso v njihovi lasti.

Javna najemna služba deluje po principu posrednika, upravitelja in vzdrževalca najemnih stanovanj, vključenih v shemo najemnega stanovanjskega fonda.

SSRS je dne 31.01.2022 objavil odprti Javni razpis za vse zainteresirane lastnike, ki bi želeli oddati svojo nepremičnino preko javne najemne službe. Ustrezne nepremičnine so stanovanjske enote v večstanovanjskih objektih ali stanovanjskih hišah, stanovanjske hiše in/ali večstanovanjski objekti, ki so v dobrem stanju, prosti ter primerni za bivanje, ki bi jih lastniki želeli oddati v najem. SSSR preko svoje javne najemne službe zagotavlja transparenten najem, skrb za nepremičnino (upravljanje in vzdrževanje) in pravočasno in redno plačevanje najemnine ter stroškov.

V kolikor bi želeli sodelovati s SSRS in s tem ponudili pomoč pri pridobivanju ustreznih stanovanjskih enot za javno najemno službo, vas bodo njihovi predstavniki z veseljem obiskali in si ogledali predlagane nepremičnine ter vam podrobneje predstavili sistem delovanja javne najemne službe. S skupnimi močmi bi omogočili občanom Mestne občine Murska Sobota, da bi na lažji način prišli do ustrezne stanovanjske namestitve ali pa oddali svojo nepremičnino zanesljivemu partnerju.

V mesecu marcu 2022 pa bo predvidoma objavljen tudi razpis za prosilce zainteresirane za podnajem.

Za vse ostale informacije ali dodatna vprašanja lahko pokličete na SSRS na številko 01/471 05 00 ali pišete na elektronsko pošto javninajem@ssrs.si.

Oglasite se lahko tudi na sedežu Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota, Trg zmage 1, 9000 Murska Sobota, pokličete številke 02/525 16 27 ali 02/525 16 37 ali pišete na elektronski naslov mestna.obcina@murska-sobota.si.


Javni stanovanjski sklad
Mestne občine Murska sobota